Tilskud på 100.000 kr. til dit næste digitaliseringsprojekt?

Nu kan du søge tilskud på 100.000 kr. til privat rådgivning inden for digital omstilling eller e-handel

Fredag den 16. april kl. 9.00 åbner tilskudspuljen SMV:DigitalDet er en tilskudspulje for virksomheder, som ønsker at få hjælp til digital omstilling af virksomheden eller ønsker at få hjælp til at styrke e-handel. 

Hvis du har en ambition om, at din virksomhed kan have gavn af digitalisering, eller en ambition om at et digitalt projekt kan hjælpe din virksomhed med at imødegå en udfordring, gribe en mulighed, eller forbedre din virksomhed, så kan et tilskud til en privat rådgiver være gunstig for din virksomhed. 

Puljen er til for at styrke virksomheders vækst og konkurrenceevne. Tilskuddet indebærer privat rådgivning, der hjælper din virksomhed til at gennemføre et digitalt projekt, enten i form af digital omstilling eller e-handel.

Projektet, som din virksomhed kan få tilskud til, skal bl.a. indebære at få identificeret hvilke løsninger der er relevante for en given udfordring, eller få identificeret potentialet samt business casen ved at investere.

Hvis du får tildelt tilskuddet, kan du bl.a. via dit lokale erhvervshus, vælge en rådgiver til dig og din virksomhed. 

Privat rådgivning inden for digital omstilling og e-handel

Du kan få rådgivning til en lang række tiltag og områder. Det indebærer f.eks. rådgivning til implementering af en ny teknologi.

Du kan også modtage rådgivning til forretningssystemer (ERP/MRP), få rådgivning til IoT og cloud teknologi, Big data og Business intelligence, robotteknologi (RPA), digital sikkerhed og meget mere. 

Inden for e-handel omfatter rådgivning bl.a. besøgsdataanalyse, konverteringsoptimering, webshop- og systemvalg, specialudvikling inden for e-handel, automatiseret kundeservice, systemintegration og meget mere. 

Vi anbefaler dig at kigge grundigt på SMV:Digitals hjemmeside for at se et fyldestgørende overblik af, hvad der kan søges rådgivning til. 

Projekter kan bl.a. omfatte: 

 • Handlingsplan for arbejdet med IT-sikkerhed
 • Få en risikovurdering af din virksomhed
 • Få en sårbarhedsscanning 
 • Få hjælp til at styrke virksomhedens digitale sikkerhed med by-design løsninger


Først-til-mølle-princip 

Hvis du har undersøgt at din virksomhed lever op til standardkravene, vil vi anbefale dig at være hurtig på tasterne.

Tilskuddet tildeles nemlig efter først-til-mølle-princippet, så vi anbefaler dig at have din ansøgning klar inden puljen åbner den 16. april kl. 9.00. 

Der har tidligere år været stor efterspørgsel på puljen, så sid klar ved computeren allerede inden kl. 9.00 – en god idé er at logge på inden, da du vil komme ind i et køsystem, og her tildeles kønumre vilkårligt fra kl. 9.01. 

Husk, at selvom at din virksomhed tidligere har deltaget i SMV:Digital, er det muligt at ansøge igen. Du skal blot have afsluttet og afrapporteret projektet – og så skal din virksomhed selvfølgelig stadig opfylde alle kravene for tilskudsordningen. 

Du kan altid søge råd og vejledning hos en rådgiver i dit lokale erhvervshus.
Det er også hos dem, at du kan søge råd og vejledning til selve ansøgningsprocessen hvis ikke, du kan finde svarene på SMV:Digital. 


Hvem kan søge? 

Tilskudspuljen er målrettet små og mellemstore virksomheder. For at få tilskud fra SMV:Digital skal virksomheden opfylde en lang række krav, det kan derfor være en god idé at undersøge først, om din virksomhed opfylder kravene for at modtage tilskuddet. 

Nogle af kravene er bl.a.: 

 • Virksomheden skal have et dansk CVR-nummer
 • Projektet skal bidrage til at realisere vækstambitionerne for virksomheden
 • Projektet skal have digital og teknologisk nyhedsværdi for virksomheden
 • Virksomheden skal have mellem 3-249 fuldtidsansatte i seneste aflagte regnskab. Antallet af fuldtidsansatte vurderes ud fra både seneste regnskab samt antal årsværk på cvr.dk. 
 • Virksomhedens omsætning skal være på min. 2 mio. kr. i seneste aflagte regnskab
 • Virksomheden må maksimalt have en omsætning på 50. mio euro eller en balance på maks. 43 mio. euro. Bemærk, at man gerne må overskride enten omsætningen eller balancen, dog ikke begge to. 
 • Virksomheden må ikke have modtaget statsstøtte svarende til over 200.000 euro i det indeværende, samt de foregående to regnskabsår.

Du kan læse mere om, hvilke krav SMV:Digital har for virksomhederne på deres hjemmeside. 


Krav om medfinansiering og andre puljer

SMV:Digital stiller også et krav om medfinansiering som indebærer enten 50% kontakt betaling eller egne afholdte timer, eller en blanding af disse to muligheder. 

SMV:Digital har desuden andre tilskudpuljer, så vi anbefaler dig at læse mere om SMV:Digital på deres hjemmeside – her kan du også tilmelde dig en notifikationsmail om kommende puljer. 

Læs mere om og ansøg om tilskudspuljen her


Brug for ekstra hænder til dit projekt?

Hvis du skal igang med et digitaliseringsprojekt, kan du have behov for ekstra hænder, både under og efter projektets forløb. 
EPICO NextGen har i årevis stået for professionel identificering, kvalificering og levering af IT-ressourcer som matcher virksomheden og IT-projekterne.

Derfor kan du med fordel kontakte os, når du skal i gang med dit næste digitaliseringsprojekt, da kan vi bistå med identificering af behov og levering af de IT-ressourcer, som du har behov for. Det omhandler både kortere eller længerevarende perioder. Vi har nemlig altid fleksible løsninger tilpasset det behov, virksomheden har. 

Brug for IT-ressourcer?