KARRIERERÅD FOR IT-STUDERENDE OG NYUDDANNEDE: HER ER DE MEST EFTERSPURGTE IT-JOBS

Hvilke ti typer IT-jobs ønsker virksomheder allermest at få besat i 2019?
Hvad er jobindholdet og kravene til dig, der skal bestride jobbet?

Det får du svaret på her.

Listen er ikke prioriteret, men opstillet i alfabetisk rækkefølge efter jobtitel.

Bonusinfo: Hvis lønniveauet spiller en stor rolle for dig, skal du nok især gå efter at blive softwareudvikler, sikkerhedsspecialist, data scientist eller DevOps ingeniør.

De 10 mest efterspurgte IT-jobs

Business intelligence analytiker

Som BI analytiker (Business Intelligence Analyst) skal du have erfaring med database teknologi, analyser og rapporteringsværktøjer. Virksomheder er især interesseret i kandidater fra ITU, DTU, Datalogi og lignende studier, som forstår en virksomheds unikke databehov og samtidig kan kommunikere med stakeholders.

Cloud arkitekt

Cloud-arkitekter (Cloud Architechts) holder øje med virksomhedens cloudcomputing strategi. Man er ansvarlige for at udrulle, styre og supportere cloud applikationer. Cloud-arkitekter har typisk en stærk forståelse for forskellige styresystemer og ved noget om netværk, programmering og sikkerhed. Som Cloud-arkitekt må man også gerne kunne Amazon Web Services og have erfaring med service management, infrastruktur og drift, governance, automation og leverandørstyring.

Cloud systemingeniør

Cloud systemingeniører (Cloud Systems Engineers), er ansvarlige for at udvikle, planlægge, designe, installere, styre, vedligeholde og supportere IT-systemer i skyen. Ofte vil man komme til at arbejde med Amazon Web Services, OpenStack, Microsoft Azure og andre populære cloud services. Som Cloud systemingeniør skal man have en god forståelse for programmeringssprog, API’er, DevOps, automation og databaser i skyen.

Data Scientist

Hvor man som BI analytiker, skal kunne forstå og kommunikere datamønstre fra et forretningsperspektiv, er data scientisten mere den person, som hjælper med at indsamle, processere og analysere data. Det skader heller ikke, hvis du kan formidle dine resultater og give anbefalinger til forretningen.

Databaseudvikler

Databaseudviklere (Database Developers) er ansvarlige for at styre databasearkitekturen og udvikle nye databaseservere. En af opgaverne er at udvikle databasesystemer baseret på krav fra front-end-brugere ved hjælp af SQL-kode. Du skal være god til at løse problemer, og have erfaring med forskellige databaseteknologier og programmeringssprog, såsom Microsoft SQL Server Integration Services, NoSQL databaser, big data, Hadoop, JavaScript, HTML, PHP og Oracle.

DevOps ingeniør

Hvad er DevOps? Tanken med DevOps (Development & Operations), er hurtigere implementering med færre fejl, blandt andet i kraft af kodeforenkling. Målet med DevOps er at reducere tiden, der bruges på at udvikle en ændring til at ændringen implementeres og forsat have fokus på et produkt af høj kvalitet. Der er derfor god efterspørgsel på DevOps ingeniører (DevOps engineers) som skal holde styr på kodning, scripting og udvikling af processer. DevOps ingeniører arbejder med IT-infrastruktur, skaffer ressourcer, har ansvar for softwaretests og monitorerer performance.

Full stack-udvikler

Full stack-udvikler (Full stack developers) er udviklere, som kender til alle af softwareudviklingens faser. Som Full stack-udvikler er man ikke nødvendigvis ekspert på alle områder, men kender til de væsentligste principper for udvikling af blandt andet servere, netværk, hosting, databaser, Quality assurance, API’er, design af UX og UI, samt sikkerhed ud fra kundens eller forretningens krav.

IoT specialist

En specialist i Internet of things (IoT) skal være ekspert i mindst en – og gerne flere – af følgende discipliner: devices, connectivity, edge og cloud analytics, enterprise integration, platforms, udvikling og DevOps. Fordi IoT er forholdsvist nyt, skal du være forberedt på løbende at lære en masse nyt.

Sikkerhedsspecialist (data, information, network, systems, cloud)

Efterspørgslen på data-, informations-, system-, netværk- og cloud sikkerhedseksperter, er steget i takt med, at virksomheder bruger data i den daglige drift. Så din rolle som sikkerhedsspecialist er at sikre, at virksomhedens IT-systemer forbliver sikre og samtidig ikke forstyrres af trusler udefra. Du skal følge med i branchens complianceregler, sikkerhedstrends og sikre, at virksomhedens hardware, software og netværk forbliver sikre.

Udvikler (web, software, mobil)

Web, software og mobiludviklere er ansvarlige for at designe, installere, teste og vedligeholde de respektive systemer. Jobbet kræver, at du kan kode, designe og bygge applikationer, websites eller mobile apps, og kan arbejde med forskellige programmeringssprog såsom C#, C++, HTML, Java, Microsoft .NET og SQL Server. Man skal kunne forstå kundernes krav og være i stand til at anbefale, hvordan web, software og mobile applikationer kan forbedres for bedre at opfylde brugernes behov.


Informationen stammer fra Robert Half.