DERFOR SKAL DU STARTE KARRIEREN I ET KONSULENTHUS

Er du IT-studerende og nyuddannet fra IT-Universitetet, Danmarks Tekniske Universitet, eller lignende?

Så har du nok oplevet at blive kontaktet af virksomheder og headhuntere allerede inden du er færdig som studerende. De første gange kan det være smigrende eller grænseoverskridende – alt efter temperament.
Men de fleste vænner sig til det, for tilbuddene bliver ved med at komme.

Men hvilket jobtilbud skal du sige ja tak til?
Hvilken type job og virksomhed passer egentlig bedst til dine kompetencer og personlighed? Hvordan kan du sikre dig, at arbejdskulturen matcher dig, på forhånd?

I mange tilfælde er det en rigtig god idé at starte sin karriere i et IT konsulenthus, hvor du arbejder for forskellige virksomheder i kortere perioder.

1. For det første, afdækker alle seriøse konsulenthuse dine kompetencer, ønsker og persontype, inden du bliver sendt ud til kundevirksomheder. Fordelen for dig er, at du ikke selv skal gætte på, hvilke jobs der passer til netop dig, men får hjælp til afdækningen og kan teste det af i virkeligheden. Det gør Epico NextGen også.

2. Ved at arbejde som konsulent, får du mulighed for at prøve kræfter med forskellige teknologier og måder at arbejde med dem på, inden du for alvor skal vælge en kurs for din karriere. Det sikrer, at din karrierekurs passer til netop dine behov og person.

3. Du får prøvet forskellige virksomhedskulturer og jobs, og kan derfor få en fornemmelse for, om du mest er til store eller små virksomheder i bestemte brancher. Du får også indblik i, om du måske hellere vil gøre karriere som konsulent eller fastansat.

4. Konsulenthuse dygtige til at tilbyde kurser og udviklingsforløb, så du udvikler dig og bliver bedre til dit arbejde. Det får dine kompetencer til hurtigt at stige i værdi. Vi kalder det for flow state. En tilstand hvor du er ekstremt produktiv, men samtidig har det fantastisk.

5. I konsulenthus har du også mulighed for at modtage kompetent sparring. Hvis du sidder med en opgave der kan være svær at løse, vil du ofte have mulighed for sparring med andre konsulenter fra virksomheden. På den måde vil du altid have en stejl læringskurve, og samtidig få støtte og vejledning i processen.

6. Som konsulent risikerer du ikke at havne i en afdeling med kolleger på alder med dine forældre. Tværtimod er konsulenthuse gode til at tiltrække andre unge i samme situation som dig. Det giver dig et stærkt fremtidigt netværk at trække på, den dag du skal lande dit næste job eller du selv skal være med til at finde nye medarbejdere.

7. Unikt for Epico NextGen, kan man som konsulent også indgå i et par-forløb med en seniorkonsulent når man påbegynder en ny opgave ude i virksomheden. Dit netværk styrkes blandt kompetente fagfolk, og du vil have mulighed for at lære nye kompetencer.

Du bliver hurtigt sat i bås – dit job sætter kursen for din karriere!

Selvom verden som studerende kan virke meget åben, så lukker dørene sig faktisk lidt, når du har været på arbejdsmarkedet i nogle år og er blevet specialiseret inden for et bestemt område.

For hvis virksomheder frit kan vælge, er de selvfølgelig mest interesseret i at besætte en ledig stilling inden for f.eks. augmented reality med en person, som i forvejen har arbejdet med augmented reality.

Omvendt er det sværere for en AR-specialist at få et job som webudvikler eller sikkerhedsspecialist. Så dine muligheder snævrer hurtigt ind. Især hvis du skal kunne retfærdiggøre en høj løn.

Derfor skal du tidligt i din karriere få afgjort, hvilket teknologiområde, du helst vil arbejde med. Og det giver et job som konsulent dig gode muligheder for.

Hvilket job skal du gå efter?

Folk er forskellige. Selvom du har den samme uddannelse som din sidemand, kan jeres personlighed godt være ret forskellige.

Trives du med at sidde hele dagen og måske noget af natten med at kode?

Vil du hellere være konsulent eller arkitekt, hvor man også skal forstå kundens behov og have lidt mere forretningsforståelse, og måske ikke altid kan sige sin mening frit til kunderne?

Trives du bedst ved at arbejde i start-ups og mindre virksomheder, hvor du bliver kastet ud i en masse opgaver, og måske i perioder også skal arbejde på skæve tidspunkter?

Eller er det for dig mere spændende at være i en stor virksomhed, eller det offentlige med mere styr på tingene, og et mere formelt hierarki? Hvor den software, du udvikler på, måske har stor betydning for rigtig mange mennesker.

Som du allerede ved, har du mange muligheder for at få et job under og efter studierne. Men husk også at gøre dig selv den tjeneste, at tænker over hvilket job, der passer bedst til dine kompetencer, interesser og personlighed, så du tidligt kommer i gang med at sætte den rette kurs for dit arbejdsliv.