Hands-on erfaring og udvikling i fokus

Siden september har Ann-Sofie Sønderskov Andersen været praktikant i NextGen teamet, Aarhus. Det har ifølge Ann-Sofie selv, været nogle lærerige og spændende måneder. 

For mig har det været rigtigt fedt at prøve, at være en del af en organisation, hvor man får lov til at prøve kræfter med en masse projekter, og hvor man kommer lidt tættere på hinanden end man måske ville i en større koncern. På den måde får man måske lidt mere ’hands-on erfaring,

  siger Ann-Sofie, da vi tog en snak med hende om hendes praktikforløb hos NextGen.

Udvikling af organisationer

Ann-Sofie er 25 år og i gang med sin kandidat i uddannelsesvidenskab på Aarhus UniversitetUddannelsesvidenskab er en tværfaglig uddannelse med samfundsfag og humaniora, og Ann-Sofie ved allerede, hvilket aspekt hun vil fokusere på ude på arbejdsmarkedet efter endt uddannelse: 

Min plan er i hvert faldat have mere fokus på det organisatoriske, udvikling af organisationer, men også læring inden for organisationerne 

 Ifølge Ann-Sofie handler det først og fremmest om, at sætte sig ind i organisationen og dens kultur, samt at have en forståelse for hvilken organisation man arbejder med. Herfra kan man så forsøge at identificere områder, som evt. kan forbedres eller effektiviseres. 

Skærmbillede 2020-11-20 kl. 10.43.32
Ann-Sofie praktikant. Foto: Presse EPICO

Hvordan passer det med et praktikforløb i NextGen?

Dét der motiverer Ann-Sofie, er bl.a. at man kan se en udviklingsproces hos personer eller i organisationer, og være med til at hjælpe eller guide mennesker på vej. Det startede dengang Ann-Sofie var lærevikar og nød at undervise og se eleverne udvikle sig.

På samme måde synes Ann-Sofie, at NextGen konceptet i EPICO lød rigtig spændende, da man her har mulighed for både at give sparring, men også samarbejde med de unge og nyuddannede IT-talenter. De har hele arbejdslivet foran sig og dermed masser af mulighed for at udvikle sig personligt og fagligt.

Netop dette tiltalte Ann-Sofie ved EPICO NextGen:   

”Det er superfedt virkelig at kunne se, at de her NextGen kandidater, gennem os, udvikler sig og får lov til at blomstre.
D
et er en god mulighed for unge IT-talenter, at stifte bekendtskab med forskellige stillinger og virksomheder gennem EPICO NextGen, og dermed lære en masse nye ting via EPICO NextGen

Foto: Presse EPICO

En typisk dag i NextGen

Dét som Ann-Sofie bruger meget af sin tid på, som praktikant i NextGenteamet er, at finde bindeleddet mellem dygtige NextGen IT-talenter og bestemte opgaver ude hos NextGen’s kunder. Det gør hun ved at fokusere på, lige netop hvad IT-talenterne ønsker at arbejde med, for derved at finde det rette match mellem deres karriereønsker og arbejdsopgaverne.

På dén måde bidrager hun også til at
 guide de unge IT-talenter på rette vej i karrieren. Derudover har Ann-Sofie også været med til at forberede messer og andre online arrangementer, der i år, grundet COVID-19, har forgået online.   

De er jo superdygtige de unge mennesker, som lige er blevet færdige eller har lidt erfaring, så det synes jeg er megafedt,

siger Ann-Sofie om hvad, der har været motiverende for hende i sit arbejde ved NextGen.

Som ung nyuddannet har man ikke lige så stort et netværk, som dem der er længere i karrieren, og det er derfor en god måde for de unge IT-talenter at komme ud og få kontakt til de helt rette mennesker, som har et stort netværk, de kan få gavn af, og det har hele EPICO-koncernen i den grad med så mange års erfaring inden for IT-branchen 

Om det i fremtiden bliver lige netop IT-branchen, Ann-Sofie kommer til at arbejde i, ved hun ikke endnu, men hun er bestemt ikke afvisende. 

OM EPICO NEXTGEN

EPICO NextGen er bindeleddet mellem næste generations IT-Talenter og det næste job i IT-branchen. Vi hjælper dig med det rette job via vores netværk, som vi har skabt til virksomhederne. Vi har skabt en bred vifte af jobmuligheder inden for både små, mellemstore og store virksomheder, der generelt er langt fremme på den tekniske front.

Som IT-talent, kan man derfor få adgang til unikke jobstillinger, der ofte blot er tilgængelige via vores netværk. Du vil blive ansat af EPICO NextGen, og derved være en del af vores netværk og fællesskab, men du vil have din daglige gang ude hos den virksomhed hvis stilling, du har valgt.  
Du bliver derfor en del af to virksomheder på én og samme tid.

NextGen blev etableret i 2016, og sidenhen vokset stødt. EPICO NextGen er en del af virksomheden EPICO-IT A/S med mere end 10 års erfaring inden for IT-branchen. EPICO-koncernen har kontorer i Norden og Europa, og beskæftiger over 400 IT-profiler.

EPICO-koncernen er derfor blandt de tre største IT-konsulenthuse i Danmark, og fik tildelt Børsens Gazellepris i både 2015 og 2016.

Missionen

Vores NextGen team går hver dag på arbejde for at finde det helt rette jobmatch til IT-talenter. Vi er ikke kun fokuseret på hvad de kan, men også hvad de ønsker at arbejde med og hvad de gerne vil blive bedre til. Vores mission er, at de trives og samtidig udvikler sig i den retning, som de ønsker.

Vi lægger vægt på, at d
e bliver klædt på til at kunne løse de opgaver som de bliver sat for, men også større og mere komplekse opgaver.  
Derfor vil vores personlige agent altid hjælpe med karriereudvikling og trivsel.

Vores fællesskab - vi skal fløjte til og fra arbejde!

Vi har samlet et bredt netværk af unge kompetente IT-talenter, der alle ønsker at have en stejl læringskurve. Derudover bliver man en del af netværket for hele EPICO-koncernen som består af senior IT-konsulenter. Som NextGen’er bliver du derfor en del af teamet og indgår i vores brede netværk af ligesindede.

Det skal være motiverende og sjovt at gå på arbejde, uanset om du har din daglige gang ude hos kunden, hjemmefra eller hos EPICO NextGen. Vi afholder derfor forskellige arrangementer; det kan være alt fra spændende foredrag, til fredagsbar, gaming-events, eller konsulentaftener med spisning og underholdning.

Vi ser ganske enkelt, at man skal gå fløjtende til og fra arbejde, hvorfor vi vægter både det faglige såvel det sociale højt. 

Interesseret i et job?

Læs mere om NextGen og karrieremuligheder: