KARRIERERÅD: DISSE TEKNOLOGIER SKAL DU KENDE, FOR AT FREMTIDSSIKRE DIN VÆRDI PÅ JOBMARKEDET

Er du nyuddannet eller IT-studerende?

For tiden er der stor efterspørgsel på især softwareudviklere, projektledere og sikkerhedsfolk. Så hvis dine kompetencer er på et af disse områder, har du stor mulighed for at finde et job.
I hvert fald lige nu.

Men hvis du vil prøve at sikre din værdi på arbejdsmarkedet et stykke ud i fremtiden, kan du tage et kig på analysevirksomheden Gartners Top-10 liste over teknologiske trends for 2019, nedenfor. På listen kan du se, hvilke teknologier der – muligvis – står over for et stort gennembrud og derfor rummer gode jobmuligheder.

Oversigten er Gartners bedst kvalificerede bud, hvilket ikke er det samme som en facitliste. For ingen kender jo morgendagen. Så der er ingen garanti for, at alle teknologier på Gartners liste bliver store.

De sidste fire-fem år har Gartner f.eks. spået, at VR og AR skulle blive rigtigt store. Det er bare ikke helt sket endnu.

Omvendt oplevede man i 2011 at der ikke var meget tiltro til cloudtjenester, som siden hen er eksploderet i en grad, ingen forventede. Derfor kan man ikke altid regne med disse forudsigelser, men de kan være med til at give dig et fingerpeg på, hvilke teknologiske trends der er interessante.

Gartner’s Top-10 over teknologiske trends 2019

Tilbage til Gartner’s Top-10 over teknologiske trends 2019. Det er et af de bedre bud på, hvilke teknologier, der kan tænkes at blive store og skabe mange, spændende jobs. Det kan være, det er noget du kan bruge til inspiration.

Trend nr. 1: Autonomous Things: Selvstændige enheder
Trend nr. 2: Augmented Analytics: Udvidet analyse
Trend nr. 3: AI-Driven Development: Udvikling ved hjælp af kunstig intelligens
Trend nr. 4: Digital Twins: Digitale tvillinger
Trend nr. 5: Empowered Edge: Processerende sensorer
Trend nr. 6: Immersive Experience: Omsluttende oplevelser
Trend nr. 7: Blockchain
Trend nr. 8: Smart spaces: Smarte miljøer
Trend nr. 9: Digital Ethics and Privacy: Digital etik og privatliv

Trend nr. 10: Quantum Computing

Gartner mener, at de 10 teknologier på listen er de vigtigste, hvis virksomheder vil omfavne en strategi om løbende udvikling og innovation, som Gartner opfatter som et centralt krav til fremtidens virksomheder.

To af teknologierne er “Quantum Computing”, som er en ny teknologi for kompleks og lynhurtig databehandling, og “Digital Ethics and Privacy”, der har at gøre med dataetik og privatliv.

De otte øvrige trends er en del af det, Gartner kalder “Intelligent Digital Mesh”, hvilket er kloge enheder, der leverer indsigtsfulde digitale tjenester overalt.

Hvad betyder det for dig?!

Hvilke teknologier oplever du har meget vækst og interesse på dit studie? Eller da du tog din uddannelse, blandt dine studiekammerater?
Det er værd at tænke over, og om nogle af teknologierne specielt interesserer dig. Det kan være, at det er den karrierevej du skal afprøve.